hétfő

Balokány fürdő Pécs

Ha végre itt a nyár,az ember strandra jár...... vagyis csak járna,ha lenne hová...

                                                            Balokány fürdő  Pécs

A Balokány-tó mellé 1853-ban Engel Adolf építtetett fürdőt,majd az  1980-as évek elején a strandfürdőt bezárták

A Zsolnay Vilmos utcától délre eső részen épült, egymáshoz közel a Kodály Központ és a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont. A kettő között ma szomorú látvány tárul a szemünk elé. Ennyi maradt a Balokány fürdőből,ahol a 80-as években virágzó strand volt. A park gondozatlan és elhanyagolt,az épületekből amit nem tudtak elvinni,azt összetörték.


A bejárat jobb oldali része nagyítva így néz ki..... Mindez A Zsolnay Kulturális Negyed közvetlen szomszédságában..... A liget mellett kapott helyet Pécsi Tudományegyetem Művészeti kara










9 megjegyzés:

  1. Nem igazán szívderítő látvány!A képek remekek!
    Van itt is ilyen Tapolcán - csak annyi a difi, hogy nem lehet bemenni - igaz felesleges is lenne, mert már a kabinoknak is csak a falai meredeznek :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,hogy megnézted :) Tudod nagyon felemelő látvány a Kodály Központ szomszédságában.... Elméletileg itt is van őrzés,csak azt nem értem,hogy akkor hogyan sikerült mindent széthordani,lerombolni?

      Törlés
  2. Gratulálok, jó fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mari,nagyon köszönöm a véleményed :) Láttam Te is szeretsz hasonló helyeken fotózni.Tetszenek István-aknáról készült fotóid :)

      Törlés
    2. Köszönöm :)

      Törlés
  3. A Balokányban tanultam meg úszni...

    VálaszTörlés

?